Alles over de gezinsfotoshoot

Ik fotografeer gezinnen op het strand in Zeeland (Walcheren). Dit kan één gezin zijn, maar ook een familie. Of een vriendengroep. Om het mooiste licht te vangen, fotograferen we (vroeg) in de ochtend of in de avond. In de eerste uren na zonsopkomst of voor zonsondergang. De fotoshoot verloopt ontspannen, informeel en met een portie humor.

Veelgestelde vragen familie fotoshoot strand Zeeland

Hieronder krijg je antwoord op de veel gestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail me dan op info@carolienboogaard.nl

Waar in Zeeland fotografeer je het meest?

Veel fotoshoots vinden plaats bij Kasteel Westhove in Oostkapelle. Het is één van mijn favoriete plekken om te fotograferen. We hebben hier keuze uit bos, duin én strand. Veel variatie. Maar ook op andere Walcherse stranden kom ik regelmatig. De locatie bepalen we in overleg.

Wat moeten we aan? Heb je kledingtips?

Neutrale, zachte kleuren zijn het mooiste. Zoals blauw, wit, ecru en pasteltinten. Vermijd neonkleuren, shirts met grote opdrukken en zwart. En trek ook zeker niet allemaal hetzelfde aan. Belangrijkste is dat je er zelf goed in voelt. Kom vooral zoals je bent.

Wat als het slecht weer is?

De dag voor de fotoshoot houden we het weerbericht in de gaten. Het is zelden zulk slecht weer dat de fotoshoot niet door kan gaan. Regent het echt heel erg hard of is er sprake van storm (code geel etc), dan verzetten we de fotoshoot naar een ander moment. Of als dat niet lukt krijgen jullie je geld terug. Gelukkig is dit in al die jaren nog nooit nodig geweest.

Wat als ik of een van mijn kinderen ziek is?

Ziek zijn is vervelend en op de foto gaan lukt dan niet. Als je ziek bent en de fotoshoot kan niet doorgaan, dan mag je eenmalig de fotoshoot verzetten. Bij een eventuele tweede keer, zal er onkostenvergoeding berekend worden.

Als ik een fotoshoot wil boeken, hoe gaat het dan verder in zijn werk?

We bepalen samen een datum. Is het gelukt om een datum te prikken? Dan verstuur ik vooraf de factuur voor de fotoshoot. De fotoshoot wordt vooraf betaald en daarmee heb je een plek in mijn agenda vastgelegd. Vlak voor de dag hebben we nog even kort contact. Om definitieve tijd en locatie af te spreken. Dan bekijk ik ook het weerbericht. Binnen 2 weken na de fotoshoot lever ik een fotogallery van ongeveer 25 foto’s op. De gallery blijft 5 dagen online. Binnen deze periode mailen jullie mij de bestelling. Als er extra foto’s besteld worden, ontvangen jullie daarvoor een factuur. Na betaling zorg ik ervoor dat alle bestelde foto’s naar jullie toekomen via wetransfer.com.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt ongeveer 1-1,5 uur. Beetje afhankelijk van hoeveel mensen er op de foto gaan.

Hoeveel mensen kunnen er op de foto?

Ik fotografeer gezinnen én families. Echt hele grote groepen zijn niet echt mijn ding. Dus ongeveer maximaal 15 personen (inclusief kinderen). Gaan er veel kleine kinderen op de foto? Houd er dan rekening mee dat deze dan niet altijd recht in de camera kijken. Mijn fotografie is gericht op spontane fotografie en interactie.

Wat voor soort foto’s maak je?

Zoveel mogelijk spontane foto’s, waarbij het plezier af te lezen is. Ik maak altijd een paar groepsfoto’s, waarbij we verschillende settings kiezen. Ook maak ik een aantal actiefoto’s. Belangrijkste bij alles is dat jullie er ontspannen en met plezier op staan. Recht in de camera kijken is niet mijn prioriteit. Wel het vastleggen van interactie, emotie en plezier! Dit geldt ook voor kinderen die op de foto gaan. Ze zullen niet op alle foto’s recht in de camera kijken. Met spelletjes en uitdagingen betrek ik de (kleine) kinderen bij de fotoshoot. Zo beleven ook zij plezier aan de fotosessie.

Wij willen niet alleen foto van ons allemaal maar ook andere variatie kan dit?

Ja zeker, ik maak een reportage en er is alle ruimte om verschillende combinaties vast te leggen. Dus een paar groepsfoto’s, spelende kinderen, kinderen met opa en oma, gezin samen, samen wandelend over het strand etc.

Wat kost een fotoshoot?

Een fotoshoot van een gezin met schoolgaande kinderen (in totaal max 5 pers) kost 129 euro en is inclusief 3 digitale foto’s op groot formaat.

Een fotoshoot voor families / groepen (>5 personen) kost 200 euro en is inclusief 5 digitale foto’s op groot formaat.

Met de foto’s kan je zelf afdrukken en vergrotingen mee bestellen. Reiskosten op Walcheren zijn inbegrepen. Evenals BTW, selecteren en bewerken van de foto’s. Extra digitale foto’s nabestellen is mogelijk.

Kan ik ook foto afdrukken en andere producten bestellen?

Ja dat kan! De fotoshoot is inclusief een aantal digitale foto’s, zodat je zelf producten kunt bestellen. Als extra service lever ik op verzoek ook fotoalbums, canvassen, fotoafdrukken, afdruk op blokken hout etc. Geïnteresseerd? Vraag naar de actuele prijslijst.